Moto

"Nu trebuie să înveţi să scrii, ci să vezi. Scrisul este o consecinţă." Antoine de Saint-Exupery

In progress...

joi, martie 01, 2018

Unde ești, primăvară?


  Am intrat în luna mărțișorului, una dintre cele mai frumoase perioade din an, în care natura parcă revine la viață.

  Chiar dacă avem zăpadă cam în toată Europa - se pare că e parte din peisajul începutului de martie, din ce în ce mai mult în ultimii ani - eu vă urez să aveți parte de o primăvară minunată și plină de lumină.
  Las în treacăt și câteva curiozități pe care le-am cules despre vestitorul primăverii, gingașul ghiocel.



  • Ghiocelul, această floare delicată sub formă de clopot, este una dintre primele flori ale anului, fiind considerat simbol al speranței. În emisfera nordică se înmulțește, dacă vremea permite, încă din ianuarie, până cel târziu în aprilie.
  • În multe țări este interzisă comercializarea ghioceilor, aceștia fiind protejați de Convenția privind comerțul internațional cu specii de floră și faună sălbatică pe cale de dispariție. În Marea Britanie îi poți admira în grădini deschise încă din luna februarie.
  • Ghioceii conțin o substanță, galantamina, care este utilizată pentru a trata simptomele bolii Alzheimer și chiar pentru îmbunătățirea calității somnului.
  • Deși pare ireal, există mai mult de 2500 de soiuri de ghiocei împărțiți în 20 de specii, aceștia având o înălțime care variază între 7 și 30 de cm.
  • Ghiocelul este o plantă perenă, ceea ce înseamnă că poate supraviețui mai mult de doi ani în sălbăticie. Albinele îl polenizează de regulă în februarie și martie.
𝕽 🖋

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Du-mă sus