Moto

"Nu trebuie să înveţi să scrii, ci să vezi. Scrisul este o consecinţă." Antoine de Saint-Exupery

In progress...

marți, februarie 20, 2018

O nouă modalitate de a diagnostica autismul

  O echipă de cercetători de la Universitatea din Warwick împreună cu academicieni de la Universitatea din Birmingham, Universitatea din Bologna, Institutul de Științe Neurologice din Bologna și fundația ONLUS au descoperit o legătură importantă între TSA și modificarea proteinelor din plasma sanguină, scrie Science Daily în studiul publicat ieri aici.
   Simptomele autismului sunt foarte variate și cel mai adesea părinții sunt cei care își dau seama că se întâmplă ceva cu micuții lor, însă manifestându-se sub multe forme este greu de identificat în stadii incipiente. S-a încercat diferențierea lor și ulterior au fost denumite ca fiind tulburări de spectru autist (TSA).
  Diagnosticul autismului este de cele mai multe ori stabilit prea târziu, de aceea copiii care ar putea suferi de autism ar trebui evaluați la timp de o echipă de profesioniști cu experiență în domeniu. În general, fiecare copil diagnosticat cu această boală va avea propriile simptome. În unele cazuri dezvoltarea poate fi întârziată de la naștere, în altele copilul se dezvoltă normal pentru ca mai apoi să își piardă brusc aptitudinile sociale și cele de comunicare.
  Noile teste de sânge și urină care urmăresc afectarea proteinelor din corp ar putea evidenția prezența TSA ceea ce ar putea duce la descoperirea timpurie a bolii și tratarea ei mai devreme. Testele care au stat la baza studiului au fost realizate pe un grup de 38 de copii - 29 de băieți și 9 fete - care au fost diagnosticați anterior cu autism în contrast cu un grup de 31 de copii sănătoși - 23 de băieți și 8 fete -, cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani.
  Au fost descoperite diferențe chimice între cele două grupuri. S-a dovedit a fi un test de diagnostic mai eficient decât orice altă metodă folosită în prezent, astfel că se intenționează efectuarea testului pe mai multe grupuri de copii în viitor pentru a stabili eficacitatea lui în identificarea precoce a prezenței TSA și pentru a cerceta reacția la tratament.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Du-mă sus