Moto

"Nu trebuie să înveţi să scrii, ci să vezi. Scrisul este o consecinţă." Antoine de Saint-Exupery

In progress...

miercuri, februarie 07, 2018

Mi-e dor să văd un film bun!


   Sunt o mare iubitoare de filme, cu ani în urmă pot spune că eram cinefil împătimit. Aveam acasă o colecție impresionantă de DVD-uri. Vânam filmele, eram permanent în temă cu noutățile, așteptam cu nerăbdare să apară un nou episod dintr-o serie. Îmi plăceau mult filmele de groază dacă aveam companie, dar nu refuzam nici o dramă ori o comedie, fie ea și romantică.

  De când s-a născut Robert n-am reușit să mai văd un film întreg. Numai pe bucăți, puțin azi, continuam în altă zi, poate într-o săptămână reușeam să îl vizionez. Până să îl termin nu înțelegeam mare lucru. Acum nici nu mai știu care sunt tendințele. La cinematograf n-am mai fost de foarte multă vreme, eram în facultate. În orășelul nostru mic oricum nu aveai unde să mergi. Nici acum nu ai.
  Se apropie Valentine's Day, o sărbătoare împrumutată, contestată vehement de unii și așteptată, celebrată de alții, mai ales de cei tineri. Mulți nici nu știu că și noi avem în tradiția românească o sărbătoare a iubirii, Dragobete, care se sărbătorește pe 24 februarie. Eu și soțul meu alegeam să vizionăm un film. De obicei, o comedie romantică, să fim în ton cu sărbătoarea. Mi-ar plăcea să ne uităm și anul acesta, nu doar de Valentine's Day. Măcar câte un film pe săptămână.

Sursa: blogevent.ro
  Am dat o căutare rapidă pe site-urile de profil și la o primă vedere 9 dintre filme mi-au atras atenția (sursa):

  • Daddy Cool, un film franțuzesc, destul de interesant din trailer, apărut în ianuarie anul acesta. La patruzeci de ani, Adrien dă dovadă de atâta imaturitate, încât iubita lui, Maude, se gândeşte serios să-l părăsească. Ea are treizeci şi cinci de ani şi visează la o familie. Ca să-şi recâştige marea iubire a vieţii lui, Adrien se hotărăşte să deschidă o creşă la domiciliu chiar în viitorul fost apartament conjugal. (trailer)
  • Every Day, un film cu o adolescentă de 16 ani care se îndrăgostește de o entitate misterioasă, pe nume "A", care ocupă involuntar, dar inevitabil, în fiecare zi, corpul unui alt adolescent. Simțind că între ei se stabilește o legătură incredibil de puternică, Rhiannon și A se străduiesc să se regăsească în fiecare zi, fără să știe ce sau pe cine va aduce ziua următoare. Cu cât cei doi se îndrăgostesc mai tare unul de celălalt, cu atât mai mult consecințele acestei iubiri în care la fiecare 24 de ore partenerul este altcineva (și totuși același), apasă mai tare asupra lor, obligându-i pe Rhiannon și A să ia cea mai grea decizie din viața lor. Filmul va rula în cinematografe din 23 februarie. (trailer)
  • Tot în 23 februarie este și premiera filmului The Post. În rol principal îl regăsim pe Tom Hanks, care îl interpretează pe editorul Ben Bradley, cel care alături de Katharine Graham (Meryl Streep), prima femeie editor al unui ziar american important, se aruncă într-o cursă contra-timp împotriva publicaţiei The New York Times. Miza este deconspirarea unei mari muşamalizări guvernamentale, care implică informaţii referitoare la trei decenii de activitate a patru preşedinţi de stat. Pentru a reuşi, Ben Bradley şi Katharine Graham trebuie să-și depăşească propriile neînţelegeri, în timp ce carierele lor sunt pe cale să fie distruse, iar libertatea lor este mai fragilă ca oricând. (trailer)
  • Forever My Girl, un film lansat în octombrie 2017, urmărește povestea unui star al muzicii country care după un deceniu se întoarce acasă la iubirea pe care o lăsase în urmă. Liam Page este un bărbat care și-a părăsit mireasa în fața altarului, în favoarea faimei și averii. Cu toate acestea, chiar dacă Liam și-a construit o carieră frumoasă și a devenit un superstar al muzicii country, acesta nu a uitat-o niciodată pe Josie, dragostea sa adevărată, și nici rădăcinile sale sudice din comunitatea mică unde s-a născut și a crescut. Atunci când se întoarce în mod neașteptat în orașul său natal pentru înmormântarea celui mai bun prieten al său din liceu, Liam se confruntă brusc cu consecințele a tot ce a lăsat în urmă. (trailer)
  • Un film marca Netflix, Irreplaceable You, a cărui lansare este anunțată pentru data de 16 februarie în SUA. Abbie (Gugu Mbatha-Raw) și Sam (Michiel Huisman) sunt cei mai buni prieteni din copilărie, de când aveau 8 ani. Se logodesc și plănuiesc să se căsătorească când un diagnostic neașteptat le tulbură viața fericită în New York. (trailer)
  • În luna aprilie a acestui an este anunțată lansarea filmului Midnight Sun. Având la bază o producţie japoneză, filmul prezintă povestea lui Katie, o tânără de 17 ani obligată să stea închisă în casă încă de mică din cauza unei boli foarte rare care o pune în pericol de moarte la cea mai scurtă expunere la lumina soarelui. Soarta intervine atunci când fata îl cunoaşte pe Charlie, cu care trăieşte o frumoasă dragoste de vară. (trailer)
  • Home Again e o comedie despre dragoste, prietenie, și familiile pe care ni le formăm. Dar are și o lecție de viață extrem de importantă: să o iei de la început nu e o treabă de începător... A fost lansat în România pe 6 octombrie 2017 și mi-aș dori să îl văd și eu. Abia aștept să mai văd un film cu Reese Witherspoon în rolul principal. (trailer)
  • Lost in Paris e un alt film franțuzesc pe care abia aștept să îl văd. A avut premiera în România pe 15 septembrie 2017. Fiona ajunge la Paris pentru prima dată, pentru a-i veni în ajutor mătușii sale Martha, căreia vârsta înaintată și miopia îi joacă feste. Este începutul unei curse nebunești, la care se autoinvită Dom, locuitor al străzii, pe cât de egoist, pe atât de incapabil în a-și exprima sentimentele. (trailer)
  • Table 19, un film cu și despre o nuntă. După ce este părăsită și scutită de îndatoririle de domnișoară de onoare printr-un simplu mesaj pe telefon de către cavalerul de onoare, Eloise hotărăște să continue să țină capul sus și să participe oricum la nunta celei mai vechi prietene a ei. Însă odată ajunsă la localul în care are loc petrecerea, află că locul ei se află la o masă oarecare, tocmai din capătul sălii, alături de un grup de invitați necunoscuți, de la care toți s-ar fi așteptat să refuze să participe la un eveniment atât de personal. Dar pe măsură ce fiecare începe să vorbească despre sine, Eloise află tot mai multe despre invitații de la masă cu numărul 19, iar prieteniile, ba chiar și o mică idilă, se pot înfiripa chiar și în cele mai neașteptate circumstanțe. (trailer)
  Timp să fie, filme am găsit! 😄 Poate le și vedem dacă tot am făcut o listă cu titluri care mi-au făcut mie cu ochiul.

𝕽 🖋

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Du-mă sus